Hotel

Kepesatan pembangunan di Malaysia dalam sektor pelancongan cukup memberangsangkan. Berbagai kategori penginapan boleh didapati dari hotel mewah hingga ke homestay. Malah sekarang, tempat penginapan sendiri sudah menjadi tarikan pelancongan. Berbagai keunikan, keistimewaan dan kemudahan disediakan untuk menarik kehadiran pengunjung. Ciri-ciri seperti kolam renang persendirian, aktiviti dan suasana persekitaran yang menarik cukup untuk menjadikannya lokasi pilihan untuk bercuti.

Berikut ialah maklumat mengenai hotel-hotel menarik dan popular yang ada di Malaysia.  Lihat gambar bilik, harga, kemudahan dan fasiliti yang disediakan.

Bercuti di Tambun Hot Spring & Spa

Sebut sahaja Lost World Tambun pasti ramai yang suka kerana terdapat pelbagai permainan yang disediakan dan sesuai untuk semua lapisan umur. Terdapat satu tarikan tempat menarik do Lost World tambun yang semakin mendapat perhatian pengunjung. Bagi pengemar Hot Spring pasti, anda tidak akan kecewa dengan Tambun Hot Spring. Mengunakan 100% air mineral semulajadi akan membuatkan anda lebih selesa dan santai. Terdapat bebarapa kolam yang disediakan mengikut kepanasan air dan ada disediakan kolam khas untuk kanak-kanak.

Bermalam di Impiana Hotel Ipoh, Perak

Impiana Hotel Ipoh yang dulu dikenali dengan nama Casuarina Hotel Ipoh. Impiana Hotel Ipoh adalah antara hotel yang bertaraf empat bintang dan mewah. Hotel ini menyediakan 200 bilik untuk para pengunjung yang datang untuk bermalam disini, tidak kira samada atas urusan kerja atau melancong. Pemandangan yang cantik dan tetamu dapat melihat panorama bukit-bukit Batu Kapur yang ada berdekatan dengan kawasan Hotel. Disini, kami meyediakan secara ringkas apa yang menarik di Impianan Hotel ipoh.

TH Hotel Alor Setar

TH Hotel Alor Setar adalah sebuah hotel yang menarik dan selesa untuk dikunjugi. Ia menawarkan penginapan selesa untuk pasangan atau keluarga yang ingin bercuti ke Kedah. Selain dari kedudukan lokasi hotel yang tidak jauh dari Lapangan terbang Sultan Abdul Halim dan hanya megambil masa beberapa minit sahaja untuk sampai ke hotel.

Lokasi

Lokasi hotel yang terletak berhampiran dengan Lapangan terbang Sultan Abdul Halim dan tidak jauh dari bandaraya Alor Setar.

Alamat:

Tower Regency Hotel Ipoh

Tower Regency Hotel Ipoh telah dianugerahkan hotel yang bertaraf empat bintang. Jika anda ingin melancong atau urusan kerja ke Ipoh, Perak boleh cuba untuk bermalam disini. Tower Regency Hotel menyediakan pelbagai kemudahan asas yang lengkap untuk anda. Disihi, kami menyediakan beberapa maklumat secara ringkas mengenai Tower Regency Hotel Ipoh.

Tower Regency Hotel di Ipoh, Perak

Ritz Garden Hotel Ipoh

Ritz Garden Hotel Ipoh adalah sebuah hotel yang menarik untuk anda menginap ketika anda datang ke Negeri Perak. Kelebihan hotel ini yang terletak ditengah-tengah Bandar Ipoh akan memudahkan segala urusan pengunjung ketika anda disini. Terdapat pelbagai kemudahan asas yang disediakan dengan kemas dan teratur. Kami menyediakan beberapa maklumat secara ringkas jika anda berminat untuk bermalam di Ritz Garden Hotel Ipoh.

Hotel Taiping Perdana

Hotel Taiping Perdana yang terletak di negeri Perak sering menjadi hotel tumpuan untuk pengunjung yang berkelas atasan mahupun ekonomi. Segala kelengkapan yang disediakan dengan begitu kemas dan tersusun. Bagi pengunjung yang sentiasa inginkan keselesaan ketika menginap di hotel, boleh la cuba bermalam di Hotel Taiping Perdana.

Hotel Taiping Perdana di Perak

Pangkor Bay View Beach Resort, Pulau Pangkor

Pangkor Bay View Beach Resort yang terletak di Pulau Pangkor adalah sebuah penginapan yang sederhana dengan harga yang berpatutan. Pelbagai kemudahan yang disediakan disini untuk memudahkan urusan pengunjung yang pertama kali datang kesini. Selain dari itu, Pangkor Bay Viev Beach Resort juga turut menyediakan pelbagai jenis aktiviti untuk pengunjung.

Lokasi

Lokasi resort yang terletak tidak jauh dari Lapangan terbang Teluk Dalam dan 10 minit dari Jeti Pangkor.

Alamat:

Hotel Continental Penang

Mencari hotel yang baik dan strategik ketika bercuti adalah salah satu perkara penting bagi menjamin percutian yang menyeronokkan. Jika bercuti ke Pulau Pinang, Hotel Continental Penang adalah salah satu hotel yang boleh anda pertimbangkan. Ia menyediakan pelbagai kemudahan asas dan lengkap dengan ciri keselamatan. Berkonsepkan moden dan mewah, anda dapat menikmati pemandangan yang menarik ketika mennginap disini. Kelebihan utama Hotel Continental Penang ialah ia berdekatan dengan pusat membeli-belah, kedai makan, pengangkutan dan lain-lain kemudahan.

Swiss Inn Sungai Petani

Jika anda merancang untuk bercuti ke Kedah atau datang ke Negeri jelapang padi ini sama ada atas urusan kerja mahupun bercuti, anda harus cuba bermalam di Swiss Inn Sungai Petani, Kedah walaupun hanya untuk satu malam sahaja. Hotel ini terletak di kawasan berhampiran bandar Sungai Petani dan tempat-tempat menarik yang boleh dilawati di daerah Kuala Muda. Ia juga sesuai dijadikan tempat penginapan untuk keluarga yang besar. Swiss Inn menawarkan perkhidmatan mesra pelanggan dan pelbagai kemudahan turut disediakan untuk keselesaan pengunjung.

Holiday Villa Alor Setar

Anda bercadang ingin bercuti ke Alor Setar Kedah? Masih mencari-cari hotel yang menarik yang terletak tidak jauh dari bandar dan mempunyai kemudahan yang lengkap? Holiday Villa adalah hotel yang terbaik untuk dijadikan tempat penginapan anda. Sebuah hotel yang menyediakan perkhidmatan tip top dan mempunyai pekerja yang mesra pelanggan. Kemudahan kedai dan restoran juga turut disediakan di sini untuk keselesaan tetamu dan bagi memudahkan pengunjung yang pertama kali datang ke Alor Setar, Kedah. Selain itu, Holiday Villa telah mendapat pengiktirafan dari JAKIM Sijil pengesahan halal.